Mon06252018

LAST_UPDATEMon, 25 Jun 2018 1pm

Kes Seksual: Aktres A-List Hollywood Ini Mangsa 'Kebuasan' Harvey

..

Sejak beberapa hari lalu, dunia Hollywood kecoh mengenai kontroversi produser terkenal Harvey Weinstein didakwa melakukan gangguan seksual terhadap beberapa aktres terkenal yang pernah bekerjasama dengan beliau.

 

Lebih mengejutkan, Harvey dikatakan sudah melakukan perbuatan terkutuk itu sejak lebih 30 tahun lalu.

Berikut antara aktres yang mengaku menjadi mangsa kebuasana lelaki berusia 65 tahun ini.

Angelina Jolie pernah menjadi korban dari Harvey pada 1998 lalu, akibat kejadian tersebut ia pun memilih untuk tidak lagi sesekali bekerjasama dengan Harvey.

Di masa mudaku dulu aku punya pengalaman buruk dengan Harvey Weinstein," dedah wanita berusia 42 tahun ini.

..

Gwyneth Paltrow pernah diraba Harvey. Dia pernah mengadu hal itu kepada Brad Pitt yang ketika itu masih menjadi kekasihnya.

..

Bintang filem 'Mighty Aphrodite', Mira Sorvino juga mengalami nasib sama, dia dipaksa 'bersama' Harvey di sebuah hotel.

..

Selain itu, karier Rosanna Arquette dilaporkan berakhir akibat menolak permintaan pelik Harvey. Sekitar tahun 1990, dia dipaksa untuk memegang alat sulit lelaki itu.

..

Macam-macam cara dilakukan Harvey untuk memuaskan nafsunya, seperti yang terjadi Emma de Caunes yang ditawarkan watak utama dalam sebuah filem. Namun selepas diberikan skrip, aktres ini dipaksa tidur di hotel.

..

Harvey pernah berbogel di hadapan Jessica Barth di sebuah hotel pada 2011.

..

 

Cara Delevigne pernah membuat pengakuan di Instagram, dia hampir dicium oleh Harvey. Mujur dia sempat menepis dan terus melarikan diri.

..