Sat03252017

LAST_UPDATEFri, 24 Mar 2017 11pm

Tak Patuh Etika Pemakaian, Adi Putra Didakwa Hina Parlimen

Gambar yang tersebar di internet menunjukkan Adi Putra bertemu dengan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr. Asyraf Wajdi, di Parlimen.

Ketika namanya menjadi bualan ekoran isu kemelut rumah tangganya sejak beberapa hari lalu, pelakon Adi Putra terpalit dengan satu lagi kontroversi di mana beliau didakwa melanggar etika pemakaian ketika hadir ke Parlimen Malaysia.

Read more: Tak Patuh Etika Pemakaian, Adi Putra Didakwa Hina Parlimen

Google Malaysia Guna Wajah Animasi Tan Sri P. Ramlee

.

Google Malaysia menjadikan permukaan skrin enjin cariannya dengan meletakkan wajah legenda filem terkenal, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee dalam bentuk animasi sempena sambutan ulang tahun ke-88 seniman tersohor tanah air itu.

Read more: Google Malaysia Guna Wajah Animasi Tan Sri P. Ramlee

Baik Dengan Kedua-dua Bekas Suami

.

Meskipun melalui pengalaman dua kali berdepan kegagalan dalam perkahwinan namun tidak menghalang pelakon dan pengarah, Dira Abu Zahar untuk menjalani kehidupan yang selesa dan bahagia.

Read more: Baik Dengan Kedua-dua Bekas Suami

Tom Cruise Jatuh Hati Pada Gadis 26 Tahun Lebih Muda

.

Sejak bercerai dengan aktres Katie Holmes lima tahun lalu, Tom Cruise masih belum menjalin asmara dengan mana-mana wanita.

Read more: Tom Cruise Jatuh Hati Pada Gadis 26 Tahun Lebih Muda

Komposer Johan Nawawi Meninggal Dunia

.

Komposer terkenal Johan Nawawi yang juga suami kepada penyanyi Nora Ariffin telah meninggal dunia selepas dimasukkan ke sebuah pusat perubatan di Subang Jaya (SJMC), awal pagi Jumaat.

Read more: Komposer Johan Nawawi Meninggal Dunia

Angelina Sudah Berbaik Dengan Brad Pitt

.

Hubungan antara Angelina Jolie dan Brad Pitt dilaporkan kini sudah kembali pulih malah sejak akhir-akhir ini kedua-keduanya saling berkomunikasi semula selepas enam bulan bercerai.

Read more: Angelina Sudah Berbaik Dengan Brad Pitt

Fazley Yaakob Terkejut Buku Masakannya Diiktiraf Antarabangsa

.

Penyanyi Datuk Fazley Yaakob tidak menyangka buku masakan tulisan pertamanya iaitu My Sucre Story mendapat pengiktirafan antarabangsa di World Gourmand Book Fair yang diadakan di Yantai, China pada tahun lalu.

Read more: Fazley Yaakob Terkejut Buku Masakannya Diiktiraf Antarabangsa

Jawapan 'Bread and Butter' Seventeen Dianggap Kurang Ajar

.

Kumpulan Seventeen dikecam teruk gara-gara kerana memberi jawapan yang disifatkan oleh segelintir peminat sebagai kurang ajar.

Read more: Jawapan 'Bread and Butter' Seventeen Dianggap Kurang Ajar

Pengurus Bunuh Diri, Aktiviti JKT48 Terhenti Seketika

.

Masih lagi dalam suasana berkabung atas kematian pengurus Inao Jiro, rumah teater kumpulan idola Asia Tenggara, JKT48 yang terletak di FX, Senayan, Jakarta, Indonesia dilaporkan ditutup untuk sementara waktu.

Read more: Pengurus Bunuh Diri, Aktiviti JKT48 Terhenti Seketika

Sudah 3 Tahun Tidak Makan Nasi

.

Penyanyi Sharifah Zarina mendedahkan beliau tidak makan nasi sejak tiga tahun lalu dan rajin bersenam bagi demi mendapatkan bentuk badan yang langsing.

Read more: Sudah 3 Tahun Tidak Makan Nasi