Sat11012014

LAST_UPDATESat, 01 Nov 2014 7am

Menjelang Konsert di Malaysia, Krisdayanti Tak Ambil Hati Dikecam

Hafiz bakal berduet dengan Krisdayanti di konsert Krisdayanti Live in KL 2014 pada 22 November ini.
Krisdayanti (KD), satu nama besar bukan dalam industri muzik negara kelahirannya Indonesia malah di Malaysia. Sempena 16 tahun mencipta nama di sini, diva Pop bervokal emas ini bakal mengadakan konsert yang diberi nama Konsert Krisdayanti Live in KL 2014, di dewan Plenary, Pusat Konvesyen KLCC pada 22 November 2014.

Read more: Menjelang Konsert di Malaysia, Krisdayanti Tak Ambil Hati Dikecam

Bertunang Tahun Depan, Hafiz Tunggu Kekasih Tamat Belajar Baru Kahwin

.

Meskipun penyanyi Hafiz Suip, 24, masih tidak mahu berkongsi tentang identiti kekasihnya kepada umum buat masa ini, namun pelantun lagu 'Matahari' ini memberitahu, dia merancang untuk bertunang dengan gadis pilihannya itu pada sekitar tahun hadapan.

Read more: Bertunang Tahun Depan, Hafiz Tunggu Kekasih Tamat Belajar Baru Kahwin

Shah Iskandar Geli Tengok Rumahnya Dipenuhi Kulat

.

Aktor Shah Iskandar menjadi tidak keruan gara-gara kediaman yang selama ini menjadi tempat berteduh dan berlindung bertukar menjadi penuh berkulat selain lembap akibat kebocoran di bahagian siling rumahnya.

Read more: Shah Iskandar Geli Tengok Rumahnya Dipenuhi Kulat

Yusof Haslam Sanggup Tunggu 23 Tahun Demi 'Bercakap Dengan Jin'

Yusof Haslam bersama barisan pelakon 'Bercakap Dengan Jin'. Kredit foto mStar online.

Hasrat penerbit filem Skop Production iaitu Datuk Yusof Haslam untuk mengadaptasi novel seram yang popular sekitar tahun 1980an iaitu Bercakap Dengan Jin tercapai apabila Astro berbesar hati untuk menayangkannya di saluran Mustika HD.

Read more: Yusof Haslam Sanggup Tunggu 23 Tahun Demi 'Bercakap Dengan Jin'

Datuk Siti Nurhaliza: Padam Gambar Saya!, Jangan Menipu

.

Bukan pertama kali gambar-gambar wajahnya dieksploitasi oleh pihak tidak bertanggungjawab yang bertujuan mahu mengaut keuntungan. Misalnya pihak tersebt mempromosikan barangan mereka dengan cara meletakkan wajah beliau dan beberapa tulisan berbentuk testimoni menceritakan kebaikan produk tersebut.

Read more: Datuk Siti Nurhaliza: Padam Gambar Saya!, Jangan Menipu

Mahkamah Perintah Produksi Bayar Johan RM170,100

.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah menolak permohonan seorang pengarah serta syarikatnya untuk menggantung perintah membayar ganti rugi RM170,100 kepada Johan Raja Lawak dan isterinya.

Read more: Mahkamah Perintah Produksi Bayar Johan RM170,100

Nana Mahazan Sekat Pengikut Psiko

.

Pengacara Nana Mahazan memberitahu dia kurang senang terhadap segelintir pengikut di laman sosial Instagramnya yang memberi kutukan tidak berasas seolah-olah sengaja mencetuskan 'perang'.

Read more: Nana Mahazan Sekat Pengikut Psiko

Poster Konsert Hati Emas Kembara Berunsur Illuminati: Ini Jawab M. Nasir

Selepas 28 tahun, kumpulan Kembara kembali dan bakal mengadakan konsert di Istana Budaya pada 21 hingga 23 November 2014.

Penghibur lagenda Dato' M. Nasir menyangkal dakwaan bahawa lukisan pada poster rasmi bagi 'Konsert Hati Emas Kembara' yang akan berlangsung pada November ini menyelitkan unsur Iluminati.

Read more: Poster Konsert Hati Emas Kembara Berunsur Illuminati: Ini Jawab M. Nasir

Nurul Wahab Akui Cepat Emosi Sejak Hamil Anak Kedua

.

Penyanyi Nurul Wahab, 37, memberitahu sejak hamil anak kedua, perasaannya mudah tergores dan emosi terganggu. Malah kata pelantu lagu 'Kerana Terluka' ini, dia mudah terasa hati dengan kata-kata terutama apabila menyentuh soal kandungannya yang semakin membesar.

Read more: Nurul Wahab Akui Cepat Emosi Sejak Hamil Anak Kedua

Raja Azmi Kecewa

.

Setelah dilarang untuk mengadakan pertemuan bersama pelajar di Universiti Islam Antarabangsa (UIA), Gombak, Selangor pada 18 Oktober lalu, penerbit filem dan penulis novel sensasi, Raja Azmi sekali lagi menerima nasib yang sama apabila penyertaannya untuk memberi ceramah sempena ArtFest iaitu satu festival seni di Universiti Teknologi Mara (UiTM) baru-baru ini dibatalkan.

Read more: Raja Azmi Kecewa