Mon07062015

LAST_UPDATEMon, 06 Jul 2015 11pm

Maya Karin Berjaya Kumpul Aset Bernilai RM8 Juta

.

Selain menggalas tanggungjawab sebagai jurucakap dan duta beberapa produk, pelakon dan penyanyi, Maya Karin, giat membabitkan diri dalam bidang pelaburan hartanah. 

Memetik laporan Harian Metro menyebut, wanita berusia 36 tahun kini sudah mengumpul aset bernilai RM8 juta hasil daripada pelaburan tersebut.

"Sememangnya untuk menyertai pelaburan dalam bidang hartanah mempunyai cabaran besar khususnya daripada segi mendapatkan pembiayaan dari pihak bank dan menguruskan pembayaran semula yang mana saya perlu bijak mengatur langkah bagi memastikan modal dikeluarkan mampu memberi pulangan serta tidak merugikan"

"Salah satu sebab saya memilih menceburkan diri dalam industri hartanah kerana rumah adalah satu keperluan dan kita juga ada mendengar atau membaca laporan mengenai golongan artis veteran yang tidak mempunyai kediaman sendiri"

"Atas sebab itu, saya memikirkan pada satu hari nanti sekiranya berlaku sesuatu, sekurang-kurangnya ada kediaman untuk berlindung," katanya.

 

 

 

 

Isu Minum Arak : Itu Gambar Lama - Ryzal Jaafar

.
Pelakon Ryzal Jaafal, 33, menganggap dakwaan dia kononnya menikmati minuman keras di sebuah  pusat karaoke sebagai publisiti murahan apatah lagi dirinya tidak pernah terpalit dengan kontroversi sejak terlibat dengan industri lakonan 12 tahun lalu.

Read more: Isu Minum Arak : Itu Gambar Lama - Ryzal Jaafar

Akim Beri Semangat Stacy Berpuasa

.

Penyanyi Stacy mengakui Akim banyak memberi dorongan kepadanya sepanjang dia sedang belajar menjalani ibadah puasa, baru-baru ini.

Read more: Akim Beri Semangat Stacy Berpuasa

Tak Boleh Bau Minyak Wangi

.

Sejak disahkan hamil, pelakon Hanez Suraya, 30, memberitahu dia mengalami masalah alahan bau wangian serta masakan.

Read more: Tak Boleh Bau Minyak Wangi

Chef Wan Dikecam Gara-gara Muat Naik Foto Separuh Bogel

.

Chef selebriti terkenal, Datuk Redzuawan Ismail atau dikenali sebagai Chef Wan baru-baru ini telah memuatnaik sekeping foto sewaktu zaman mudanya di Instagram miliknya.

Read more: Chef Wan Dikecam Gara-gara Muat Naik Foto Separuh Bogel

Selepas Bertopeng, Nora Fikir Imej Lain Untuk Ke Jalan TAR

.

Tentu ada peminat yang masih ingat kemunculan pelakon jelita, Nora Danish bersama kekasihnya, Nedim Nazri dengan imej bertopeng di bazar di Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) sekitar pertengahan Ramadan tahun lalu.

Read more: Selepas Bertopeng, Nora Fikir Imej Lain Untuk Ke Jalan TAR

Chris Martin Buat Kejutan Kepada Pengunjung Kafe

.

Apa perasaan anda jika ketika berkunjung di satu kafe secara tiba-tiba muncul penyanyi popular yang tampil membuat persembahan bersahaja.

Read more: Chris Martin Buat Kejutan Kepada Pengunjung Kafe

Zain Terpaksa Bertongkat Akibat Ligamen Lutut Koyak

.

Suami kepada aktres jelita Rozita Che Wan (Che Ta) pelakon Zain Saidin terpaksa bertongkat selama lebih sebulan  selain dinasihatkan tidak terbabit dengan aktiviti lasak selama enam bulan.

Read more: Zain Terpaksa Bertongkat Akibat Ligamen Lutut Koyak

Hanis Zalikha Perjelas Sikap Hairul Suka Menunjuk

.

Pelakon dan pengacara cantik, Hanis Zalikha mendedahkan dia masih menyesuaikan diri dengan status sebagai isteri selain dalam proses lebih mengenali dan memahami perangai sebenar suaminya, Hairul Azreen.

Read more: Hanis Zalikha Perjelas Sikap Hairul Suka Menunjuk

Berlakon Cara Saya Berdakwah - Eja

.

Dramatis popular, Siti Sharizah Saifuddin atau lebih mesra dengan panggilan Eja memberitahu walaupun dia sudah berhijrah tetapi dia akan terus berlakon selagi mampu. Sekaligus menjadikan kerjaya lakonannya sebagai satu cara berdakwah.

Read more: Berlakon Cara Saya Berdakwah - Eja