Wed10012014

LAST_UPDATEWed, 01 Oct 2014 10pm

Sukan Asia: Sambal, Serunding, Rendang Rahsia Kejayaan Skuad Layar

Foto: BH OnlineINCHEON: Inisiatif membawa bekalan makanan sendiri mungkin menjadi salah satu faktor penyumbang kepada kejayaan skuad layar negara membawa pulang satu pingat emas dan dua perak di temasya Sukan Asia ke-17 di sini.

Read more: Sukan Asia: Sambal, Serunding, Rendang Rahsia Kejayaan Skuad Layar

Wanita Dipercayai Dikerat, Dibakar Teman Lelaki

Foto: BH OnlineBUKIT MERTAJAM: Seorang wanita berusia lewat 20-an dipercayai dibunuh dengan kejam oleh teman lelakinya dalam kejadian di Kampung Tok Keramat, Juru, di sini, semalam.

Read more: Wanita Dipercayai Dikerat, Dibakar Teman Lelaki

IATA Tangguh Cadangan Pengesanan Pesawat Yang Dijanjikan Selepas Kehilangan MH370

Foto: BH OnlineTORONTO: Pasukan petugas yang mengkaji langkah untuk meningkatkan pengesanan pesawat selepas misteri kehilangan pesawat Penerbangan Malaysia MH370 menangguhkan cadangannya, mungkin sehingga Disember.

Read more: IATA Tangguh Cadangan Pengesanan Pesawat Yang Dijanjikan Selepas Kehilangan MH370

PSG Atasi Barcelona 3-2

 PEMAIN Paris St Germain (PSG) meraikan jaringan gol Marco Verratti untuk gol kedua pasukan PSG menentang Barcelona, di Stadium Parc des Princes, Paris awal pagi tadi. - Foto APPARIS: Paris St Germain mengatasi ketiadaan Zlatan Ibrahimovic dan permulaan hambar musim ini untuk menewaskan Barcelona 3-2 dalam saingan Liga Juara-Juara.

Read more: PSG Atasi Barcelona 3-2

Kepimpinan Bertenaga Perlu Untuk Maju

Foto: Sinar HarianKUALA LUMPUR: Kepimpinan yang bertenaga tinggi dan berkekalan merupakan suatu keperluan yang sangat penting untuk masa hadapan, kata Gabenor Bank Negara Malaysia Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz.

Read more: Kepimpinan Bertenaga Perlu Untuk Maju

Banjir Kilat Landa Kajang Umpama 'Tsunami Kecil'

Foto: BH OnlineKAJANG: Golongan peniaga dan orang ramai menyifatkan banjir kilat yang melanda bandar ini kelmarin sebagai 'tsunami kecil' dan menggesa pihak berkuasa tempatan menyelesaikan segera masalah perparitan di bandar itu.

Read more: Banjir Kilat Landa Kajang Umpama 'Tsunami Kecil'

Bumiputera Tidak Boleh Salahkan Kaum Lain Jika Gagal Kuasai Ekonomi - Dr Mahathir

Foto: The Malaysian TimesMELAKA: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata kaum Bumiputera tidak boleh menyalahkan kerajaan dan kaum lain sekiranya sasaran 30 peratus pemilikan ekuiti Bumiputera dalam ekonomi negara menjelang tahun 2020 tidak tercapai.

Read more: Bumiputera Tidak Boleh Salahkan Kaum Lain Jika Gagal Kuasai Ekonomi - Dr Mahathir

Selatan Thai: Seorang Maut, Tujuh Cedera Diserang

Foto: Sinar HarianPATTANI, THAILAND: Seorang ketua kampung terbunuh manakala penolongnya cedera setelah ditembak dengan raifal oleh orang tidak dikenali ketika mereka sedang menaiki sebuah trak pikap di Daerah Muang hari ini.

Read more: Selatan Thai: Seorang Maut, Tujuh Cedera Diserang

Lima Murid Cedera

Foto: Harian MetroALOR GAJAH: Lima murid Sekolah Rendah Agama Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) cedera selepas van dinaiki terbabas dan melanggar pokok di Kampung Sungai Petai, di sini, hari ini.

Read more: Lima Murid Cedera

Keputusan Sukan Asia

Foto: rossacalla.blogspot.comINCHEON: Berikut adalah keputusan membabitkan atlet Malaysia pada hari ke-12 Sukan Asia ke-17 di sini hari ini.

Read more: Keputusan Sukan Asia