Sat11012014

LAST_UPDATEFri, 31 Oct 2014 11pm

Pengasuh Didakwa Dera Budak

Pengasuh yang didakwa atas tuduhan mendera kanak-kanak lelaki. Foto: Harian MetroBUTTERWORTH: Seorang pengasuh dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, hari ini atas tuduhan mendera seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun pada Selasa lalu.

Read more: Pengasuh Didakwa Dera Budak

Terus Simbah Cuka Getah

Foto: Harian MetroALOR SETAR: "Isteri saya menyedari ada penunggang motosikal mengekori mereka dari belakang dengan tidak memasang lampu.

Read more: Terus Simbah Cuka Getah

Gali Tanah Jumpa Tengkorak Manusia

Foto: Harian MetroKUALA LUMPUR: Polis menyiasat kemungkinan berlaku pembunuhan susulan penemuan serpihan tengkorak dan tulang manusia tertanam di kawasan tapak pembinaan gimnasium dan makmal di Jalan Temerloh, Titiwangsa di sini.

Read more: Gali Tanah Jumpa Tengkorak Manusia

Kota Setar Dilanda Puting Beliung

Foto: Harian MetroALOR SETAR: Lebih 30 rumah di sekitar daerah Kota Setar rosak teruk selepas dilanda puting beliung dalam kejadian kira-kira 5 petang tadi.

Read more: Kota Setar Dilanda Puting Beliung

10,000 Hadiri Kuliah Jumaat Ustaz Azhar Idrus

Foto: Sinar HarianKOTA BHARU - Biarpun dikaitkan dengan video seks indiviu mirip beliau, namun penceramah terkenal, Ustaz Azhar Idrus (UAI) tetap menjadi perhatian dan diterima masyarakat.

Read more: 10,000 Hadiri Kuliah Jumaat Ustaz Azhar Idrus

Hidung, Telinga, Bibir Wanita Dikerat

Surat ancaman yang pernah ditulis Huang kepada teman wanitanya. Foto: Sinar HarianTAIPEI - TAIWAN . Gara-gara cemburu kerana menyangka teman wanitanya mempunyai hubungan dengan lelaki lain, seorang warga emas di Taiwan bertindak memotong telinga, hidung dan bibir wanita itu dengan pisau pemotong buah.

Read more: Hidung, Telinga, Bibir Wanita Dikerat

Pengasas Android Tinggalkan Google

Foto: Sinar HarianPENGASAS perisian mobile Google’s Android dilaporkan meninggalkan syarikat gergasi Internet itu bagi memulakan projek inkubator dalam pembinaan produk perkakasan teknologi.

Read more: Pengasas Android Tinggalkan Google

Tiga Bekas Pelajar Ke Tali Gantung

    Tiga bekas pelajar KTAC dibawa keluar mahkamah selepas dijatuhi hukuman gantung sampai mati, semalam. Foto: Sinar HarianSHAH ALAM - Mahkamah Tinggi Shah Alam menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas tiga bekas pelajar Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernatics (KTAC), Taman Maluri, semalam, selepas didapati bersalah membunuh pensyarah kolej itu, Zara Eleena, 23, dan bapanya, Omar Peter Abdullah, 56, dua tahun lalu.

Read more: Tiga Bekas Pelajar Ke Tali Gantung

Testimoni Saiful Timbul Keraguan

Foto: Sinar HarianPUTRAJAYA - Mahkamah Persekutuan diberitahu tiada sebarang koyakkan atau luka pada dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan, 29, yang didakwa diliwat oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Read more: Testimoni Saiful Timbul Keraguan

Negara Eropah Pertama Iktiraf Palestin

Bendera Palestin diangkat ketika Chicago menjadi tuan rumah acara tahunan Anti-War March. Foto: Sinar HarianSTOCKHOLM - SWEDEN . Sweden menjadi negara anggota Kesatuan Eropah (EU) pertama di barat Eropah yang mengiktiraf Palestin sebagai sebuah negara.

Read more: Negara Eropah Pertama Iktiraf Palestin