Mon03022015

LAST_UPDATEMon, 02 Mar 2015 8pm

Wanita Koma Ketika Cubaan Culik Bekas Suami Meninggal Dunia

ALOR SETAR: Wanita yang digilis sebuah kenderaan selepas cuba menyelamatkan diri dengan terjun daripada kereta ketika cubaan culik oleh bekas suaminya di Bukit Pinang Jaya, disahkan meninggal dunia selepas menerima rawatan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

Read more: Wanita Koma Ketika Cubaan Culik Bekas Suami Meninggal Dunia

Kadar Pendaftaran GST Tertinggi Pada 27 Februari

PUTRAJAYA: Kadar pendaftaran tertinggi bagi sistem Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) dicatatkan pada 27 Februari, hari kedua terakhir proses berkenaan dengan 18,641 syarikat berbuat demikian.

Read more: Kadar Pendaftaran GST Tertinggi Pada 27 Februari

Penyertaan Wanita Dalam Pembuat Keputusan Berkaitan Kebajikan Harus Dipertingkat

Nancy Shukri. Foto: www.themalaysianinsider.comPUTRAJAYA: Penyertaan wanita sebagai pembuat keputusan terutama berkaitan hal dan masalah kebajikan pekerja harus dipertingkat, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Nancy Shukri.

Read more: Penyertaan Wanita Dalam Pembuat Keputusan Berkaitan Kebajikan Harus Dipertingkat

Adakah Pengeluar Akur Turunkan Harga?

Adakah Pengeluar Akur Turunkan Harga?KUALA LUMPUR: Di sebalik kenaikan harga bahan api, Gabungan Persatuan-Persatuan Malaysia (FOMCA) menggesa rakyat agar menggunakan kuasa mereka sebagai pengguna dalam memastikan kempen penurunan harga barang yang dijalankan kerajaan dapat menekan pengeluar yang mengaut keuntungan.

Read more: Adakah Pengeluar Akur Turunkan Harga?

PKR Mohon Anwar Dibenar Hadir Sidang Parlimen

Foto:BernamaPETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini menghantar surat kepada Yang Dipertua Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia memohon membenarkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menghadiri sidang Parlimen yang bermula Isnin depan.

Read more: PKR Mohon Anwar Dibenar Hadir Sidang Parlimen

MH370: Australia Nafi Mahu Hentikan Pencarian

Jurucakap Menteri Pengangkutan Australia Warren Truss/Foto:AwaniSYDNEY: Australia, China dan Malaysia tidak mempunyai sebarang rancangan untuk menghentikan pencarian pesawat Penerbangan Malaysia Airlines MH370 yang hilang di luar pantai Australia Barat.

Read more: MH370: Australia Nafi Mahu Hentikan Pencarian

STPM 2014: Negeri Sembilan Catat PNGK 2.68

Foto:AwaniSEREMBAN: Pencapaian keputusan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) negeri ini pada tahun lalu semakin meningkat apabila mencapai Purata Nilai Gred Keseluruhan (PNGK) sebanyak 2.68.

Read more: STPM 2014: Negeri Sembilan Catat PNGK 2.68

Bas Ekspres Terhumban Ke Dalam Gaung Di Sandakan, Empat Cedera

Gambar hiasanSANDAKAN: Empat cedera selepas sebuah bas ekspres dalam perjalanan dari Semporna ke Kota Kinabalu terhumban ke dalam gaung di KM64, Jalan Sandakan-Telupid hari ini.

Read more: Bas Ekspres Terhumban Ke Dalam Gaung Di Sandakan, Empat Cedera

QZ8501: Bangkai Pesawat Diserah Kepada Jawatankuasa Keselamatan Hari Ini

Foto:AFPJAKARTA: Badan pesawat AirAsia QZ8501, yang terhempas di perairan Selat Karimata pada 28 Disember tahun lalu, akan diserahkan kepada Jawatankuasa Nasional Keselamatan Pengangkutan (KNKT) di Pelabuhan Tanjung Priuk, Jakarta hari ini.

Read more: QZ8501: Bangkai Pesawat Diserah Kepada Jawatankuasa Keselamatan Hari Ini

Tun Abdul Razak Berintegriti & Berjimat Cermat - Najib

Najib berkata, sejak mula terlibat dalam perjuangan politik sehinggalah meme­gang tampuk pemerintahan negara, Tun Abdul Razak diketahui mengamalkan gaya hidup sederhana dan berjimat cermatKUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menzahirkan pendirian dengan menyatakan sokongan terhadap empat adik beradiknya mengenai bapa mereka, Tun Abdul Razak dengan menyifatkan bekas perdana menteri kedua itu sebagai seorang yang amat berintegriti dan penuh sifat kesederhanaan.

Read more: Tun Abdul Razak Berintegriti & Berjimat Cermat - Najib