Thu05262016

LAST_UPDATEThu, 26 May 2016 8am

Telur Halal Dan Isu Logo Halal

Islam ialah agama yang menyeluruh, mencakupi semua sudut kehidupan. Antaranya berkaitan isu halal dan haram, bukan sahaja untuk makanan dan minuman, tetapi juga aspek-aspek lain seperti solat, puasa, haji, simpanan wang, pelaburan, sewa, pembelian, pinjaman, percakapan dan sebagainya. Malah, ia juga merangkumi skop yang lebih luas iaitu ilmu, akidah, syariah dan juga akhlak.

Read more: Telur Halal Dan Isu Logo Halal

Malaysia Perlu Segera Sesuaikan Dengan Trend Tenaga Kerja Terkini - Khairy

KUALA LUMPUR: Malaysia perlu segera menyesuaikan diri dengan perubahan budaya dan struktur trend tenaga kerja masa kini terutamanya yang melibatkan anak-anak muda, kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.

Read more: Malaysia Perlu Segera Sesuaikan Dengan Trend Tenaga Kerja Terkini - Khairy

Tamat Tempoh Parol, Dr Mohamad Khir Toyo Bebas Jumaat Ini

KAJANG: Bekas Menteri Besar Selangor Dr Mohamad Khir Toyo yang menjalani tempoh parol selama dua bulan sejak Mac lepas, akan dibebaskan Jumaat ini.

Read more: Tamat Tempoh Parol, Dr Mohamad Khir Toyo Bebas Jumaat Ini

FPC Setuju Tubuh Jawatankuasa Teknikal Risiko Fiskal - Najib

KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Dasar Fiskal (FPC) bersetuju untuk menubuhkan Jawatankuasa Teknikal Risiko Fiskal dan Liabiliti Luar Jangka yang akan dianggotai oleh Kementerian Kewangan, Bank Negara Malaysia, Unit Perancang Ekonomi dan Unit Kerjasama Awam Swasta.

Read more: FPC Setuju Tubuh Jawatankuasa Teknikal Risiko Fiskal - Najib

Habuan Wang, Wanita: NGO Buat Laporan Polis

KOTA KINABALU - Pakatan NGO Pro-Barisan Nasional (BN) hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli‎ kononnya beliau menyimpan bukti tentang wujudnya rasuah 'wang dan wanita' membabitkan kerajaan Selangor.

Read more: Habuan Wang, Wanita: NGO Buat Laporan Polis

Isu Tukar MB Terengganu Selesai

KUALA NERUS - Menteri Besar, Ahmad Razif Abd Rahman meminta agar isu pertukaran Menteri Besar Terengganu tidak lagi dibangkitkan kerana perkara itu telah dianggap selesai.

Read more: Isu Tukar MB Terengganu Selesai

Allahyarham Ahmad Sobri Dinaikkan Pangkat Koperal

KUALA TERENGGANU: Polis Diraja Malaysia (PDRM) menaikkan pangkat Koperal secara ‘posthumous’ atau anumerta kepada Lans Koperal Ahmad Sobri Harun yang terkorban dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak pada 5 Mei lepas.

Read more: Allahyarham Ahmad Sobri Dinaikkan Pangkat Koperal

Jentera UMNO Teluk Intan Sedia Kongsi Pengalaman PRK KK

TELUK INTAN: Jentera UMNO Teluk Intan bersedia membantu Barisan Nasional (BN) Perak untuk berkongsi acuan pengalaman ketika memenangi pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan dua tahun lalu dalam menghadapi PRK Parlimen Kuala Kangsar bulan depan.

Read more: Jentera UMNO Teluk Intan Sedia Kongsi Pengalaman PRK KK

Khairy Optimis Dengan Skuad Badminton Generasi Baru

Khairy Jamaluddin melontarkan keyakinan dengan perancangan jangka panjang pengarah teknikal BAM Morten Frost.KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin optimis skuad badminton kebangsaan mampu membentuk barisan ampuh untuk Piala Thomas 2018.

Read more: Khairy Optimis Dengan Skuad Badminton Generasi Baru

Lelaki Bawa Pistol, Peluru Dalam Kereta Safee Sali Didakwa Di Mahkamah

Shalihoddin Azman diiringi polis di mahkamah siang tadi.JOHOR BAHRU: Seorang pekerja kedai aksesori kenderaan didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas tuduhan memiliki senjata api dan peluru hidup secara tidak sah pada 15 Mei lepas.

Read more: Lelaki Bawa Pistol, Peluru Dalam Kereta Safee Sali Didakwa Di Mahkamah