Tue07222014

LAST_UPDATETue, 22 Jul 2014 9pm

DAP Nyatakan Sokongan Penuh Pendekatan Senyap Najib Tangani Isu MH17

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menyatakan sokongan penuh usaha kerajaan Persekutuan melalui pendekatan diplomatik senyap yang digunakan Perdana Menteri/Pic:Reuters PENDEKATAN diplomatik senyap yang digunakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menerima pujian DAP, malah menyatakan sokongan sepenuhnya di belakang Putrajaya.

Read more: DAP Nyatakan Sokongan Penuh Pendekatan Senyap Najib Tangani Isu MH17

7 Sekeluarga Nekad Minum Racun

Cubaan bunuh diri beramai-ramai selepas pihak berkuasa cuba merobohkan rumah mereka.GARA-gara berang dengan tindakan pihak berkuasa merampas tanah dan merobohkan kediaman mereka, sebuah keluarga dari Beijing, China bertindak melakukan percubaan bunuh diri beramai-ramai dengan meminum racun perosak di luar ibu pejabat syarikat sebuah akhbar.

Read more: 7 Sekeluarga Nekad Minum Racun

Mayat Mangsa Nahas Bakal Tiba Kharkiv Petang Ini

Pic:ReutersKHARKIV - UKRAINE: Beberapa anggota Pasukan Siasatan Khas Malaysia tiba di stesen kereta api Kharkiv sini, kira-kira 500km dari Kiev, untuk menunggu mayat yang dikumpulkan daripada pesawat MAS yang terhempas di Ukraine, Khamis lepas.

Read more: Mayat Mangsa Nahas Bakal Tiba Kharkiv Petang Ini

Kiki Didenda RM5,000, Kerja Komuniti 240 Jam

Seorang wanita bertindak mengamuk sambil memukul kenderaan pelanggarnya dengan pengunci stereng.KUANTAN: Wanita yang merosakkan kereta seorang lelaki warga emas yang melanggar keretanya minggu lepas, didenda RM5,000 dan diperintah melakukan khidmat masyarakat selama 240 jam oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini.

Read more: Kiki Didenda RM5,000, Kerja Komuniti 240 Jam

Potong, Rebus Tangan Anak

KEKEJAMAN seorang bapa tiri di China yang sanggup memotong tangan anak lelaki tirinya dan kemudian merebus tangan itu di dalam sebuah periuk air yang sedang mendidih terbalas apabila dia dijatuhkan hukuman penjara 11 tahun.

Read more: Potong, Rebus Tangan Anak

Maut Terpelosok Bawah Kereta

MELAKA - Seorang lelaki terbunuh selepas terpelosok ke bawah kereta dalam kemalangan di Batu Berendam, di sini, petang semalam.

Read more: Maut Terpelosok Bawah Kereta

Selangor Sumbang RM1.088 juta Bangun Maahad Tahfiz, Sasar Wujud Setiap Daerah

SHAH ALAM -  Sejumlah RM1.088 juta disumbangkan Kerajaan Selangor kepada Persatuan Institusi Tahfiz al-Quran negeri Selangor (PITAS) bagi tujuan pembangunan sekolah maahad tahfiz di negeri ini.

Read more: Selangor Sumbang RM1.088 juta Bangun Maahad Tahfiz, Sasar Wujud Setiap Daerah

Britain Gesa EU Kenakan Sekatan Lebih Ketat Ke Atas Russia

Perdana Menteri Britain, David CameronLONDON: Perdana Menteri Britain, David Cameron menggesa Kesatuan Eropah (EU) supaya mengenakan sekatan lebih ketat ke atas Russia berhubung kejadian membabitkan pesawat Penerbangan Malaysia, MH17.

Read more: Britain Gesa EU Kenakan Sekatan Lebih Ketat Ke Atas Russia

Lihat Anak Bulan Petang Ahad

Gambar HiasanKUALA LUMPUR: Tarikh melihat anak bulan Syawal untuk menetapkan Aidilfitri ialah petang Ahad ini bersamaan 29 Ramadan.

Read more: Lihat Anak Bulan Petang Ahad

Diterajang Enggan Bermadu

Gambar Hiasan/Pic:www.merdeka.comKUALA LUMPUR: Tindakan seorang isteri enggan membenarkan suami berkahwin lain menyebabkan dia diterajang ala kung fu oleh suaminya hingga terpelanting.

Read more: Diterajang Enggan Bermadu