Mon09222014

LAST_UPDATEMon, 22 Sep 2014 12pm

Siling Jatuh Sebelah Bayi

gmabar hiasanSEORANG bayi lelaki berusia tujuh bulan nyaris cedera akibat ditimpa siling rumah yang runtuh dalam kejadian hujan lebat berserta ribut yang melanda sekitar Simpang Empat Semanggol, di sini, petang kelmarin.

Read more: Siling Jatuh Sebelah Bayi

Tiga Calon Akhir Dilaporkan Mengadap Sultan Tak Penuhi Syarat Sokongan Majoriti, Kata PKR

Ahli Parlimen Subang R Sivarasa pemilihan ketiga-tiga calon bagi menteri besar Selangor yang baharu membangkitkan satu persoalan serius sama ada Sultan Selangor menerima nasihat yang betul mengenai kedudukan Perlembagaan sewajarnya/Pic:MIPETALING JAYA: Ketiga-tiga nama yang diberitakan mengadap Sultan Selangor untuk dipilih sebagai calon menteri besar baharu tidak memiliki sokongan majoriti ahli Dewan Undangan Negeri (Adun), kata R Sivarasa.

Read more: Tiga Calon Akhir Dilaporkan Mengadap Sultan Tak Penuhi Syarat Sokongan Majoriti, Kata PKR

New Zealand Mungkin Buang Lambang 'Union Jack' Pada Bendera

Pic:AFPWELLINGTON: Berikutan kemenangan besar dalam pilihan raya umum Sabtu lalu, Perdana Menteri New Zealand, John Key akan mengadakan pungutan suara untuk menentukan sama perlu bendera kebangsaan ditukar bagi membuang lambang 'Union Jack' di sudut tepi bendera negara itu.

Read more: New Zealand Mungkin Buang Lambang 'Union Jack' Pada Bendera

Wahid Omar Digesa Bersemuka Rakyat Perjelas Kenaikan Tol Malaysia-Singapura

KULAI - Sudah tiba masanya Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Abdul Wahid Omar menerangkan kepada rakyat apa yang dicapai dalam mesyuarat dua hala bersama Singapura berhubung isu ‘perang’ kenaikan tol.

Read more: Wahid Omar Digesa Bersemuka Rakyat Perjelas Kenaikan Tol Malaysia-Singapura

Pulau Pinang Sasar 2015 Negeri Pertama Sifar Miskin Tegar

GEORGE TOWN - Melalui Agenda Ekonomi Sosial (AES) kerajaan negeri Pulau Pinang mensasarkan untuk menjadi negeri pertama di negara ini yang berjaya membasmi kemiskinan tegar menjelang 2015.

Read more: Pulau Pinang Sasar 2015 Negeri Pertama Sifar Miskin Tegar

Isis Rekrut Militan Malaysia Melalui Media Sosial, Kata Sumber

Kumpulan Militan Negara Islam Iraq dan Syria (Isis) kini semakin bijak dalam strategi mereka untuk merekut lebih ramai pejuang mereka dengan menggunakan media sosial yang lebih mudah dan berkesan/Pic:ReutersKUMPULAN Militan Negara Islam Iraq dan Syria (Isis) menggunakan media sosial sebagai kaedah merekrut utama mereka, mendaftarkan pejuang dari seluruh dunia, termasuk 40 rakyat Malaysia, kata satu sumber.

Read more: Isis Rekrut Militan Malaysia Melalui Media Sosial, Kata Sumber

Angkara Suami Keparat

Gambar hiasan/Pic:nalurirakyat.blogspot.comSUNGAI BULOH: Suami keparat. Itu gelaran layak diberikan terhadap tindakan kejam seorang suami yang tergamak membelasah isterinya hingga menyebabkan mangsa terlantar di Hospital Sungai Buloh selama lima hari.

Read more: Angkara Suami Keparat

Jururawat Kita Jadi ‘Rebutan’

Gambar hiasanJEDDAH: Imej dan prestasi pekerja profesional warga Malaysia yang cukup cemerlang terutama jururawat membuatkan permintaan untuk khidmat mereka di beberapa hospital di Arab Saudi meningkat.

Read more: Jururawat Kita Jadi ‘Rebutan’

MB: 60 Peratus Azmin, 40 Peratus PAS?

Gambar PustakaSOALAN yang sering bermain di fikiran setiap rakyat Selangor, iaitu siapa menteri besar yang baharu, akan terjawab hari ini, apabila pihak istana dijangka mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung nama pengganti Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Read more: MB: 60 Peratus Azmin, 40 Peratus PAS?

Apa Itu Kebebasan Akademik?

kebebasan akademik/Pic: WordpressKETIKA artikel ini ditulis, saya telah terbang ke Australia selama 10 hari. Kecoh satu Malaysia tentang kebebasan akademik. Seolah-olah di negara kita ini langsung tidak ada kebebasan akademik. Akta Hasutan mesti dimansuh daripada mengelakkan ahli akademik atau siapa sahaja, dikenakan tindakan.

Read more: Apa Itu Kebebasan Akademik?