Sun07312016

LAST_UPDATESat, 30 Jul 2016 10pm

PTPTN Bantu Peminjam Sukar Dapat Pinjaman Perumahan

Gambar hiasanJOHOR BAHRU: Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) mempelawa orang ramai termasuk peminjamnya mendapatkan maklumat berkaitan pada Pameran Hartanah MyRumah di KOMTAR JBCC di sini hingga esok.

Read more: PTPTN Bantu Peminjam Sukar Dapat Pinjaman Perumahan

Janji Palsu Petik Epal Di Australia

Gambar hiasan

TERPEDAYA dengan iklan-iklan petik buah di Australia yang menjanjikan bulan dan bintang, membuatkan ramai masuk perangkap penipuan ejen.

Read more: Janji Palsu Petik Epal Di Australia

Kementerian Kesihatan Cadang Ketum Diharamkan

Foto: BH

BALIK PULAU: Kementerian Kesihatan bercadang mengemukakan saranan supaya tanaman dan pemprosesan ketum di negara ini diharamkan.

Read more: Kementerian Kesihatan Cadang Ketum Diharamkan

Muhyiddin Setuju Sertai Siri Jelajah 1MDB

Foto failSUBANG JAYA: PKR mengesahkan akan menganjurkan siri jelajah untuk menerangkan isu-isu mutakhir termasuk kes dakwaan berkaitan 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).

Read more: Muhyiddin Setuju Sertai Siri Jelajah 1MDB

'Saya Akan Terus Istiqamah Laksanakan Tugas' - Perdana Menteri

Foto: Bernama

PEKAN: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau akan terus istiqamah dalam melaksanakan tugas sebagai pemimpin nombor satu negara walaupun berhadapan dengan pelbagai cabaran dan tekanan dari dalam mahupun luar negara.

Read more: 'Saya Akan Terus Istiqamah Laksanakan Tugas' - Perdana Menteri

Kementerian Kesihatan Bantah Cadangan Penanaman Ketum Untuk Eksport

Ketum mempunyai ciri-ciri seperti ganja dan heroin yang boleh mendatangkan kesan negatif.SEGAMAT: Cadangan supaya kerajaan membenarkan pekebun kecil di negara ini menanam pokok ketum bagi meningkatkan pendapatan mereka mendapat bantahan Kementerian Kesihatan.

Read more: Kementerian Kesihatan Bantah Cadangan Penanaman Ketum Untuk Eksport

Keputusan Pengasingan Kuasa Kehakiman Penghujung Tahun Ini

Tun Arifin Zakaria (gambar) berkata pihaknya telah menyerahkan kertas kerja tersebut kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan (SPKP)KUALA LUMPUR: Keputusan pengasingan kuasa pentadbir hakim mahkamah rendah seluruh negara bakal diketahui pada hujung tahun ini.

Read more: Keputusan Pengasingan Kuasa Kehakiman Penghujung Tahun Ini

Virus Zika Dikesan Di Amerika Syarikat

Seorang wanita dan tiga lelaki disahkan dijangkiti virus Zika melalui gigitan nyamuk di Miami. MIAMI: Jabatan Kesihatan Florida mengesahkan empat kes jangkitan virus Zika direkodkan.

Read more: Virus Zika Dikesan Di Amerika Syarikat

Demi Perpaduan Turki, Erdogan Sedia Maafkan 'Musuh'nya

Menurut Erdogan, beliau terpanggil untuk mengambil tindakan sedemikian kerana memikirkan pentingnya semangat perpaduan selepas insiden itu.ANKARA: Presiden Turki, Recep Tayyip Erdogan mengaku akan menarik balik kesemua saman undang-undang ke atas mereka yang didakwa menghinanya.

Read more: Demi Perpaduan Turki, Erdogan Sedia Maafkan 'Musuh'nya

Cabul Pesakit Rakyat Malaysia, Doktor Kecantikan Dihukum Penjara

Seorang doktor kecantikan disabitkan kesalahan bulan lepas kerana memberi ubat pelemah kepada mangsa selepas prosedur 'liposuction'.SINGAPURA: Seorang doktor kecantikan dihukum penjara tiga setengah tahun pada Khamis kerana mencabul kehormatan seorang pesakit lelaki rakyat Malaysia sebanyak dua kali setelah memberinya ubat pelemah, lapor Channel NewsAsia.

Read more: Cabul Pesakit Rakyat Malaysia, Doktor Kecantikan Dihukum Penjara