Thu10232014

LAST_UPDATEThu, 23 Oct 2014 7am

Saintis Jumpa Labah-Labah Sebesar Tapak Tangan

Pic: Sinar HarianGUYANA - Seorang saintis menemui seekor Tarantula sebesar saiz tapak tangan seorang dewasa sewaktu meneroka hutan hujan Amazon di Guyana.

Read more: Saintis Jumpa Labah-Labah Sebesar Tapak Tangan

Bajet: Rata-Rata Rakyat Lega

BAJET 2015/Pic: Sinar harianPEMBENTANGAN Bajet 2015 sudah pun selesai. Apa yang ditunggu sudah pun tahu. Kenaikan harga minyak apabila subsidi ditarik 20 sen tidak dirasakan lagi. Fokus Bajet 2015 yang dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berfokus kepada ekonomi kepada rakyat.  Sesuai dengan slogan dahulu: “Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan.”

Read more: Bajet: Rata-Rata Rakyat Lega

Cubaan Larikan Diri Gagal

Seramai 926 warga asing diperiksa dalam operasi bersepadu ini.BUKIT MERTAJAM - Cubaan warga asing melarikan diri gagal apabila mereka ditahan ketika serbuan besar-besaran dijalankan Jabatan Imigresen Malaysia di sebuah kompleks membeli-belah, dekat sini, kelmarin.

Read more: Cubaan Larikan Diri Gagal

Terpaksa Mandi Air Hujan

Othman menunjukkan kayu pokok yang digunakan untuk menjadi tiang di tengah rumahnya.KUALA NERANG - Seorang bapa tunggal yang tinggal bersama anak kurang upaya (OKU) memohon sumbangan orang ramai bagi membaiki rumah mereka di Kampung Nai Teh, Mukim Padang Temak, dekat sini.

Read more: Terpaksa Mandi Air Hujan

Tidak boleh ulang program 'I Want To Touch A Dog'

PustakaALOR SETAR - Pihak berkuasa perlu memastikan program 'I Want To Touch A Dog' yang berlangsung di Central Park, One Utama dekat Petaling Jaya, Ahad lepas, tidak berulang kerana ia secara terang-terangan menghina agama Islam.

Read more: Tidak boleh ulang program 'I Want To Touch A Dog'

Usaha Baik Pulih Tanah Runtuh Dekat Apartmen Teratai Dipergiat

HULU SELANGOR: Usaha membaikpulih dan memantau pergerakan tanah di Apartment Teratai, Taman Bunga Raya, di Bukit Beruntung di sini terus dipergiatkan hari ini.

Read more: Usaha Baik Pulih Tanah Runtuh Dekat Apartmen Teratai Dipergiat

Pulau Pinang Ke Arah Hub Pendidikan Dan Kesihatan Bertaraf Dunia

BAGAN - Bagi melestarikan hasrat ke arah pendidikan bertaraf antarabangsa dan peningkatan taraf kesihatan, Kolej Pergigian Antarabangsa Pulau Pinang (PIDC) memperuntuk RM55 juta bagi membina bangunan kampus di Pulau Pinang.

Read more: Pulau Pinang Ke Arah Hub Pendidikan Dan Kesihatan Bertaraf Dunia

Berjalan 500 Meter Selepas Ditikam

JOHOR BAHRU - Seorang lelaki berusia 48 tahun sempat berjalan ke sebuah klinik sejauh kira-kira 500 meter dari lokasi dia ditikam dua lelaki warga Vietnam sebelum rebah dan mati di klinik terbabit dalam kejadian kira-kira 1.30 petang semalam.

Read more: Berjalan 500 Meter Selepas Ditikam

Penganjur Program ‘Sentuh Anjing’ Terima Ancaman Bunuh Di Media Sosial

Penganjur program 'sentuh anjing' Syed Azmi Alhabshi kini berdepan dengan ancaman bunuh dan tuduhan murtad/Pic:FBSELEPAS menerima pujian daripada ramai rakyat Malaysia kerana kerja amalnya, Syed Azmi Alhabshi kini menjadi sasaran ancaman bunuh dan tuduhan murtad daripada orang Melayu-Islam di media sosial.

Read more: Penganjur Program ‘Sentuh Anjing’ Terima Ancaman Bunuh Di Media Sosial

Adun PAS Selangor Digantung Kemuka Rayuan Isnin Ini

Saari Sungib/Pic:MIAHLI Dewan Undangan Negeri (Adun) Hulu Kelang Saari Sungib yang digantung keahliannya kerana menyokong Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai menteri besar Selangor akan mengemukakan rayuan kepada Majlis Syura Ulama PAS Isnin ini, lapor portal Mstar Online hari ini.

Read more: Adun PAS Selangor Digantung Kemuka Rayuan Isnin Ini