Fri07312015

LAST_UPDATEFri, 31 Jul 2015 6pm

Gagal Ujian Komputer Faktor Pengguna Gagal Dapatkan Lesen Memandu

MELAKA -- Gagal dalam ujian berkomputer (undang-undang) berulang kali mungkin menjadi antara faktor kebanyakan pengguna jalan raya di negeri ini tidak mempunyai lesen memandu, kata Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Melaka, Mohd Fadhil Hassan.

Read more: Gagal Ujian Komputer Faktor Pengguna Gagal Dapatkan Lesen Memandu

Dakwaan Dana Disalurkan Ke Dalam Akaun PM Masih Disiasat, Kata Peguam Negara

KUALA LUMPUR -- Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali berkata dakwaan kononnya dana disalurkan ke dalam akaun Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak masih disiasat dan oleh itu adalah tidak wajar butiran mengenainya didedahkan kepada umum kerana ia boleh menjejaskan siasatan.

Read more: Dakwaan Dana Disalurkan Ke Dalam Akaun PM Masih Disiasat, Kata Peguam Negara

750 Pengamal Media Dijangka Buat Liputan Mesyuarat ASEAN

KUALA LUMPUR -- Kira-kira 750 pengamal media tempatan dan antarabangsa mewakili kira-kira 100 organisasi media dijangka membuat liputan Mesyuarat Menteri Luar ASEAN dan Pasca Persidangan Menteri Luar ASEAN(AMM/PMC) Ke-48 dijadual 1-6 Ogos di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini.

Read more: 750 Pengamal Media Dijangka Buat Liputan Mesyuarat ASEAN

Buku Sumbangan Air Foundation Sesuai Jadi Rujukan Pelajar

TAWAU -- Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Mary Yap Kain Ching berharap supaya pelajar yang mengambil bidang perniagaan di sekolah agar menggunakan sepenuhnya buku sumbangan Asia Foundation kerana ia amat sesuai sebagai buku rujukan.

Read more: Buku Sumbangan Air Foundation Sesuai Jadi Rujukan Pelajar

Keputusan Penggunaan E-rokok Selepas Ambil Kira Pandangan Semua Pihak - Dr Subramaniam

PUTRAJAYA -- Kementerian Kesihatan akan mengadakan pertemuan dengan pihak berkepentingan sebelum membuat keputusan berhubung penggunaan rokok elektronik (e-rokok), kata Menterinya Datuk Seri Dr S. Subramaniam.

Read more: Keputusan Penggunaan E-rokok Selepas Ambil Kira Pandangan Semua Pihak - Dr Subramaniam

Ditahan Bawa Wang Palsu Ke Mahkamah

KUANTAN -- Seorang lelaki yang mahu menghadiri perbicaraan di Mahkamah Majistret Temerloh berkaitan kesnya yang menghadapi tuduhan menggunakan wang palsu ditahan kerana turut membawa sejumlah wang palsu ke mahkamah.

Read more: Ditahan Bawa Wang Palsu Ke Mahkamah

Polis Negeri Sembilan Siasat Kes Rakaman Audio Babit Menteri Besar

SEREMBAN -- Polis Negeri Sembilan telah membuka kertas siasatan berhubung kes rakaman audio yang memfitnah Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan.

Read more: Polis Negeri Sembilan Siasat Kes Rakaman Audio Babit Menteri Besar

'Along Lontong' Didakwa Samun Enam Premis Perniagaan Dan Hotel

KUALA LUMPUR -- Seorang penganggur mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ampang di sini atas enam pertuduhan samun di premis perniagaan dan hotel.

Read more: 'Along Lontong' Didakwa Samun Enam Premis Perniagaan Dan Hotel

SKMM Rampas 11 Parabola Di Kuala Kurau

GEORGE TOWN -- Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) menahan 11 nelayan dan merampas 11 parabola serta 'decoder' yang dipasang di rumah mereka di pesisir pantai Kuala Kurau, Perak Rabu lepas.

Read more: SKMM Rampas 11 Parabola Di Kuala Kurau

Kemalangan Myvi: Mahkamah Tetapkan Perbicaraan Pada 25 Dan 26 Ogos

KUALA LUMPUR -- Mahkamah Trafik di sini pada Jumaat menetapkan dua hari iaitu 25 dan 26 Ogos untuk perbicaraan kes kemalangan tragis di Lebuhraya Duta-Ulu Klang (DUKE) yang meragut nyawa tiga beranak, Mei lepas.

Read more: Kemalangan Myvi: Mahkamah Tetapkan Perbicaraan Pada 25 Dan 26 Ogos