Mon07062015

LAST_UPDATESun, 05 Jul 2015 10pm

Lim Kit Siang Kena Halau Di Masai

JOHOR BAHRU: Penasihat DAP yang juga Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang dihalau ketika menghadiri sebuah majlis di Taman Megah, Masai.

Read more: Lim Kit Siang Kena Halau Di Masai

LPT Ragut Nyawa Ustaz

DUNGUN - Seorang penceramah bebas, Mohd Nor Shauqi A. Rahman, 29, maut dalam satu nahas jalan raya di kilometer 352.2 Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) Fasa II, Bukit Besi menghala ke Kuala Terengganu, di sini, hari ini.

Read more: LPT Ragut Nyawa Ustaz

Takkan Saya Nak Guna Akaun Dalam Negara

SEMENYIH - "Kalau betul saya nak menyamun, nak songlap duit negara, takkanlah saya hendak masukkan duit tersebut dalam akaun negara," bidas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Read more: Takkan Saya Nak Guna Akaun Dalam Negara

Polis Tahan 51 Individu Terlibat Bookie

KUALA LUMPUR - Sebanyak 51 bookie haram ditahan dalam 'Ops Dadu Kelong' di Kelab Lumba Kuda Selangor, Sungai Besi, di sini, hari ini.

Read more: Polis Tahan 51 Individu Terlibat Bookie

Ketepikan Politik, Selesaikan Masalah Air Selangor

SEMENYIH - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berharap kerajaan negeri Selangor akan mengetepikan perbezaan politik untuk menyelesaikan isu penstrukturan air di negeri itu.

Read more: Ketepikan Politik, Selesaikan Masalah Air Selangor

Layan Rakyat Seperti Layanan Istimewa Terhadap Rosmah – Mufti Perlis

PETALING JAYA: Mufti Perlis, Datuk Dr. Mohd Asri Zainul Abidin berkata kerajaan sepatutnya melayan rakyat sama seperti layanan istimewa yang diberikan terhadap isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Read more: Layan Rakyat Seperti Layanan Istimewa Terhadap Rosmah – Mufti Perlis

Abaikan Sarawak Report! – Abang Johari

Timbalan Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Datuk Amar Abang Johari Tun Openg berkata, Sarawak Report cuba memecah belahkan kepimpinan dan politik negara melalui laporan berunsur fitnah.

Read more: Abaikan Sarawak Report! – Abang Johari

Serangan Udara AS Di Syria, Sekurang-Kurangnya 22 Maut

Enam orang awam termasuk seorang bayi adalah antara sekurang-kurangnya 22 yang terbunuh dalam serangan udara terbaharu Amerika Syarikat (AS) yang ditujukan kepada kumpulan militan Negara Islam (IS) sejak semalam dan hari ini.

Read more: Serangan Udara AS Di Syria, Sekurang-Kurangnya 22 Maut

Adik Yaya Mangsa Kes Dera Ke-24 Dilapor Di Kelantan

Penderaan ke atas kanak-kanak berusia lima tahun, Nur Zuliana Sara atau lebih dikenali sebagai Yaya adalah kes ke-24 yang dilaporkan kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Kelantan pada tahun ini.

Read more: Adik Yaya Mangsa Kes Dera Ke-24 Dilapor Di Kelantan

Haron Din Harap Dakwaan Terhadap Najib Tidak Benar

PUTRAJAYA: Musyidul Am PAS Haron Din berharap dakwaan terhadap Perdana Menteri Najib Razak baru-baru ini sebagai tidak benar demi kepentingan negara.

Read more: Haron Din Harap Dakwaan Terhadap Najib Tidak Benar