Fri07202018

LAST_UPDATEThu, 19 Jul 2018 11pm

Anggota Polis Maut Terbabit Kemalangan

SEPANG: Seorang anggota polis yang bertugas di Balai Polis Presint 7, Putrajaya maut selepas terbabit kemalangan berhampiran Sekolah Kebangsaan Desa Pinggiran Putra, di sini, petang tadi.

Read more: Anggota Polis Maut Terbabit Kemalangan

PM Mahathir Akan Hadiri UNGA September Ini

PUTRAJAYA: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bersetuju untuk menghadiri dan berucap pada Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNGA) September ini, kata Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdulah.

Read more: PM Mahathir Akan Hadiri UNGA September Ini

Anggota Hamas Terkorban Serangan Udara Zionis

GAZA: Serangan udara Israel di Semenanjung Gaza mengorbankan anggota Hamas dan mencederakan tiga lagi, kata sumber pergerakan itu dan pegawai perubatan.

Read more: Anggota Hamas Terkorban Serangan Udara Zionis

Ops Patuh Kesan Kesalahan Majikan

BANGI - Jabatan Tenaga Kerja (JTK) mengesan pelbagai kesalahan dalam operasi Ops Patuh di enam buah premis di Bandar Baru Bangi, di sini, hari ini.

Read more: Ops Patuh Kesan Kesalahan Majikan

Jangan Politikkan Sistem Pendidikan Negara

SHAH ALAM - Sistem pendidikan di Malaysia tidak harus dipolitikkan sebaliknya menjadikan ia sebagai wadah untuk menyatukan semua rakyat Malaysia.

Read more: Jangan Politikkan Sistem Pendidikan Negara

Kementerian Usaha Kumpul Data Peminjam PTPTN

SHAH ALAM - Kementerian Pendidikan akan berkerjasama dengan Kementerian Kewangan dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dalam usaha mengumpul data berhubung gaji peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Read more: Kementerian Usaha Kumpul Data Peminjam PTPTN

Pelajar Sekolah Pakai Kasut Hitam Tahun Depan

SHAH ALAM - Pelajar sekolah tidak lagi memakai kasut sekolah berwarna putih mulai tahun depan, sebaliknya ia ditukar kepada warna hitam.

Read more: Pelajar Sekolah Pakai Kasut Hitam Tahun Depan

Wakil Rakyat Kerajaan Dan Pembangkang Dicadang Isytihar Harta

KUALA LUMPUR: Seorang penyokong kerajaan mencadangkan agar skop pengisytiharan harta perlu diperluas kepada semua wakil rakyat kerajaan dan pembangkang bagi mendukung agenda pentadbiran negara secara telus dan bersih.

Read more: Wakil Rakyat Kerajaan Dan Pembangkang Dicadang Isytihar Harta

Bomba Selamatkan Mangsa Terperangkap Dalam Rumah Terbakar

KUALA LUMPUR: Bomba menyelamatkan seorang lelaki yang terperangkap selepas kediamannya di Jalan 2/23E, Taman Danau Kota, di sini, terbakar, petang tadi.

Read more: Bomba Selamatkan Mangsa Terperangkap Dalam Rumah Terbakar

Pendakwah Turki Kena Perintah Reman

ISTANBUL: Pihak berkuasa Turki semalam mengenakan perintah reman ke atas seorang pendakwah televisyen bersama lebih 150 pengikutnya atas dakwaan melakukan penderaan seks ke atas kanak-kanak, memeras ugut dan membentuk kumpulan penjenayah.

Read more: Pendakwah Turki Kena Perintah Reman