Thu05282015

LAST_UPDATEThu, 28 May 2015 9am

Remaja Tidak Serik

Foto:AgensiSINGAPURA: Pendakwa raya mendesak seorang remaja Singapura dihantar ke pusat pemulihan akhlak selepas dia memuat naik semula video menghina pengasas negara itu, mendiang Lee Kuan Yew.

Read more: Remaja Tidak Serik

Selepas Misi MH370, Kapal Laut China Kembali Ke Perairan Malaysia

Foto:BernamaPULAU PAYA: Forum Serantau ASEAN-Eksesais Bantuan Bencana (ARF-DiREx) 2015, eksesais mencari dan menyelamat maritim (SAR), menyaksikan penglibatan kapal 'MV Haixun 31' iaitu kapal China yang menyertai operasi bersama mengesan kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) penerbangan MH370.

Read more: Selepas Misi MH370, Kapal Laut China Kembali Ke Perairan Malaysia

Cadangan NUFAM Bela Nasib Kakitangan MAS Dibawa Ke Kabinet - Khairy

Foto:FIleKUALA LUMPUR: Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin Abu Bakar akan membawa cadangan Persatuan Kebangsaan Anak Kapal Kabin Malaysia (NUFAM) mengenai status pakej penempatan semula pekerjaan bagi ribuan kakitangan Malaysia Airlines (MAS) yang berdepan kemungkinan diberhentikan tugas, ke Kabinet pada Jumaat ini.

Read more: Cadangan NUFAM Bela Nasib Kakitangan MAS Dibawa Ke Kabinet - Khairy

Peguam Kenya Mahu Pinang Anak Obama Dengan Lembu, Kambing, Biri-Biri

Foto:agensiSeorang warga Kenya berhasrat meminang anak perempuan Presiden Barack Obama dengan menawarkan mas kahwin berupa haiwan ternakan, lapor sebuah akhbar di negara itu.

Read more: Peguam Kenya Mahu Pinang Anak Obama Dengan Lembu, Kambing, Biri-Biri

'PATI Sudah Ibarat Rahsia Terbuka' - Penduduk

File photo of mass grave found in Thailand. Foto: The Express TribuneWANG KELIAN: “Kami kesian tengok keadaan mereka, kurus kering, tak terurus,” kata seorang penduduk di Felcra Lubuk Sireh, di sini.

Read more: 'PATI Sudah Ibarat Rahsia Terbuka' - Penduduk

Media Diberi Peluang Masuk 'Pusat Saraf' ARF-DiREX 2015

ALOR SETAR -- Dalam keadaan biasa, media tidak akan dibenar memasuki Pusat Operasi Kecemasan (EOC), yang merupakan sebuah tempat penuh rahsia, kerana kedudukannya sebagai 'pusat saraf' bagi sesuatu operasi bencana.

Read more: Media Diberi Peluang Masuk 'Pusat Saraf' ARF-DiREX 2015

PDRM Minta Kebenaran Bawa Mayat Rohingya Melalui Kawasan Thai

SONGKHLA -- Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah memohon kebenaran pihak berkuasa Thailand untuk menggunakan laluan di wilayah negara itu untuk membawa keluar mayat mangsa pemerdagangan manusia yang ditemukan di kawasan sempadan hutan dalam wilayah Malaysia.

Read more: PDRM Minta Kebenaran Bawa Mayat Rohingya Melalui Kawasan Thai

CEO Syarikat Minyak Dan Gas Dirompak Lebih RM300,000

KUALA LUMPUR -- Seorang ketua pegawai eksekutif syarikat minyak dan gas kerugian lebih RM300,000 apabila sekumpulan lelaki bersenjatakan parang memecah masuk kediaman dan menyamunnya sekeluarga di Taman Tun Abdul Razak (Taman TAR), Ampang dekat sini awal pagi tadi.

Read more: CEO Syarikat Minyak Dan Gas Dirompak Lebih RM300,000

Lima Along Ditahan Ketika Baling Cat

Gambar hiasan JOHOR BAHARU -- Polis menahan lima lelaki dipercayai Ah Long yang sedang membaling cat merah di sebuah rumah ketika melakukan rondaan di Jalan Dedap, Johor Jaya di sini, tengah hari tadi.

Read more: Lima Along Ditahan Ketika Baling Cat

Menyelesai Siasatan Pembunuhan Profil Tinggi: Pembunuh Berdepan Masalah Penyakit Mental

Jenayah pembunuhan berlaku di setiap negara di dunia. Bahkan, golongan-golongan kenamaan juga tidak terlepas daripada ancaman bunuh. Setakat ini, terdapat beberapa orang kenamaan yang telah mati dibunuh oleh individu-individu yang tidak bertanggungjawab dan dipercayai berpunca faktor politik dan pentadbiran seseorang pemimpin itu.

Read more: Menyelesai Siasatan Pembunuhan Profil Tinggi: Pembunuh Berdepan Masalah Penyakit Mental