Tue08302016

LAST_UPDATEMon, 29 Aug 2016 11pm

Tiada Kenyataan Sekolah Ditutup Esok Akibat Jerebu

KUALA LUMPUR - Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata tiada sebarang kenyataan yang dikeluarkan kementerian tersebut berhubung penutupan sekolah esok akibat jerebu.

Read more: Tiada Kenyataan Sekolah Ditutup Esok Akibat Jerebu

SPRM Siapkan Kertas Siasatan Tiga Pegawai Kanan

KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kini dalam proses melengkapkan kertas siasatan berhubung kes rasuah, salah guna kuasa dan pengubahan wang haram melibatkan tiga penjawat awam, dua daripadanya bergelar 'Datuk' dan 'Datuk Seri' yang ditahan 15 Ogos lalu.

Read more: SPRM Siapkan Kertas Siasatan Tiga Pegawai Kanan

‘Ada Melayu Malu Nak Jadi Melayu’

SHAH ALAM - Penubuhan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) adalah bagi mewujudkan satu platform Bumiputera atau Pribumi yang lebih progresif.

Read more: ‘Ada Melayu Malu Nak Jadi Melayu’

Pindaan Hukuman Syariah Akta 355 Tidak Libatkan Orang Bukan Islam

SEREMBAN - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom menegaskan sekali lagi bahawa hukuman syariah Akta 355 yang akan dipinda tidak membabitkan orang bukan Islam sebaliknya bagi memperkasakan sistem Mahkamah Syariah di negara ini.

Read more: Pindaan Hukuman Syariah Akta 355 Tidak Libatkan Orang Bukan Islam

JPPRT Perkasakan Peranan Rukun Tetangga

KUALA LUMPUR - Penubuhan Jawatankuasa Penyelaras dan Penasihat Rukun Tetangga (JPPRT) di setiap kawasan Parlimen akan lebih memperkasakan peranan dan fungsi Rukun Tetangga dalam memastikan kesejahteraan komuniti di seluruh negara.

Read more: JPPRT Perkasakan Peranan Rukun Tetangga

Wanita Islam Dihalau Dari Sebuah Restoran Mewah

PERANCIS - Sebuah restoran mewah Perancis dianggap sebagai Islamophobia selepas didakwa enggan untuk memberikan perkhidmatan kepada pelanggan Islam dengan alasan semua penganut agama itu sebagai pengganas.

Read more: Wanita Islam Dihalau Dari Sebuah Restoran Mewah

Pengerusi Bank Bergelar 'Tan Sri' Ditahan SPRM

KUALA LUMPUR - Pengerusi sebuah bank bergelar 'Tan Sri' ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia bagi membantu siasatan berkaitan kes rasuah dan salah guna kuasa.

Read more: Pengerusi Bank Bergelar 'Tan Sri' Ditahan SPRM

'Betul, Ikut Fakta Melayu Nampak Kalah Semua'

SHAH ALAM - Umno akui mengikut fakta Melayu dilihat gagal dalam banyak sektor terutamanya ekonomi di negara ini.

Read more: 'Betul, Ikut Fakta Melayu Nampak Kalah Semua'

Rapid Kamunting Perluas Operasi Ke Bukit Gantang

Bas Rapid Kamunting yang kini menjadi pengangkutan awam utama di kawasan Taiping dan Kamunting.TAIPING: Rapid Kamunting, rangkaian perkhidmatan Rapid Bus akan memperluaskan operasinya kepada pengguna di kawasan Parlimen Bukit Gantang bermula bulan depan.

Read more: Rapid Kamunting Perluas Operasi Ke Bukit Gantang

Tindakan Tegas Pelajar Mara Terlibat Himpunan Haram

Ismail Sabri YaakobKOTA BHARU: Tindakan tegas akan dikenakan terhadap pelajar tajaan Majlis Amanah Rakyat (Mara) sekiranya didapati terlibat dengan perhimpunan antikerajaan di Kuala Lumpur Sabtu lalu.

Read more: Tindakan Tegas Pelajar Mara Terlibat Himpunan Haram