Thu09212017

LAST_UPDATEThu, 21 Sep 2017 8pm

MH17: Malaysia Meterai MOU Desak Penyerang Didakwa

PUTRAJAYA: Malaysia semalam memeterai memorandum persefahaman (MoU) mengenai Sokongan Politik Untuk Mendakwa Dalang Di Sebalik Terhempasnya MH17.

Read more: MH17: Malaysia Meterai MOU Desak Penyerang Didakwa

Amuk Siswi Kolej Kantoi Khalwat Dalam Kereta

MENJADI satu kesalahan besar apabila orang beragama Islam yang bukan pasangan sah berdua-duaan di tempat sunyi. Sebab itulah orang kata kalau berdua pasti ada yang ‘ketiga’.

Read more: Amuk Siswi Kolej Kantoi Khalwat Dalam Kereta

Bantal Peluk Pocong Pastikan Tidur Ditemani

KUALA TERENGGANU: Kalau pada kelazimannya disebut sahaja perkataan pocong, bulu roma segelintir kita boleh tegak berdiri. Namun, mungkin anda tidak berasa begitu bagi pocong unik ini!

Read more: Bantal Peluk Pocong Pastikan Tidur Ditemani

Haramkan Pesta Gay - TPM

Foto: BernamaMANILA: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, mengarahkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) supaya mengharamkan sebuah acara gay, yang dikatakan akan diadakan di ibu kota, 30 September depan.

Read more: Haramkan Pesta Gay - TPM

Tren KLIA Ekspres Tawar Diskaun 15 Peratus Kepada Pelanggan Bayar Melalui Visa Paywave

KUALA LUMPUR: Express Rail Link Sdn Bhd (ERL) bekerjasama dengan Visa International (Asia Pacific) bagi menggalakkan penggunaan Visa payWave dan menikmati 15 peratus daripada tambang KLIA Ekspres apabila pelanggan melakukan perjalanan antara KL Sentral dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA (amp) KLIA2).

Read more: Tren KLIA Ekspres Tawar Diskaun 15 Peratus Kepada Pelanggan Bayar Melalui Visa Paywave

Perdana Menteri Puji Nur Syafiqah

PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memuji kepetahan Nur Syafiqah Azaman, 23, berbahasa Mandarin ketika membantu urusan dua penuntut dari Shandong, China di kaunter perkhidmatan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Perlis, yang tular di media sosial sejak kelmarin.

Read more: Perdana Menteri Puji Nur Syafiqah

Terdedah Risiko Kemalangan

TANAH MERAH - Jemaah Masjid Mukim Peralla dekat sini, meminta pihak berkenaan membina bonggol di hadapan masjid itu untuk keselamatan mereka dan pengguna jalan raya lain.

Read more: Terdedah Risiko Kemalangan

Kerabat Diraja Johor Didakwa Miliki Dadah Syabu & Ganja

Foto: Kosmo! Online

Kerabat Diraja Johor, Tunku Alang Reza Tunku Ibrahim dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tiga pertuduhan iaitu menghisap syabu dan memiliki dadah jenis sama dan ganja di sebuah kondominum di Damansara Perdana, di sini, Jun lalu.

Read more: Kerabat Diraja Johor Didakwa Miliki Dadah Syabu & Ganja

Siput Gondang Emas Serang Padi

PEKAN - Kira-kira 100 pesawah di Kampung Pahang Tua terpaksa berdepan dengan serangan siput gondang emas (SGE) sejak tiga tahun lalu.

Read more: Siput Gondang Emas Serang Padi

Kerajaan Sabah Galakkan Aktiviti Sukan

KOTA KINABALU - Kerajaan negeri sentiasa memberi galakan dan sokongan terhadap penglibatan perkhidmatan awam di negeri ini dalam aktiviti sukan bagi memastikan kualiti kesihatan fizikal dan mental berada di tahap yang baik.

Read more: Kerajaan Sabah Galakkan Aktiviti Sukan