Fri10092015

LAST_UPDATEFri, 09 Oct 2015 4pm

Bekas ADUN Alor Limbat, Alias Abdullah, Mati Ditembak

Foto:BHMARANG: Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Limbat, Alias Abdullah, 51, mati ditembak di rumahnya di Kampung Alor Limbat di sini, selepas solat Jumaat tadi.

Read more: Bekas ADUN Alor Limbat, Alias Abdullah, Mati Ditembak

Kabin Untuk Peniaga Pasar Chow Kit

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan menyediakan kemudahan kabin bagi membantu peniaga yang terjejas dalam kebakaran di pasar lama Chow Kit di sini, tengah malam tadi.

Read more: Kabin Untuk Peniaga Pasar Chow Kit

Nurul Sahkan MP Pakatan-BN Bincang Undi Tak Percaya

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar berkata, undi tidak percaya kepada kepada Najib Razak sukar dilaksanakan kerana Perdana Menteri melakukan persediaan awal termasuk ‘menyuap’ Ahli Parlimen BN dengan menaikkan peruntukan RM5 juta seorang.

Read more: Nurul Sahkan MP Pakatan-BN Bincang Undi Tak Percaya

PMSP Gesa Polis Siasatan Tun M

Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) menggesa rakyat membuat laporan polis terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad susulan kenyataan beliau yang boleh mengancam keselamatan negara serta berbaur hasutan.

Read more: PMSP Gesa Polis Siasatan Tun M

3 NGO Lapor Polis, Tidak Mahu Politik Rasis

KUALA LUMPUR: Tiga badan bukan kerajaan (NGO) bertindak membuat laporan polis hari ini terhadap Ahli Parlimen Seremban, Anthony Loke mengenai sebuah video bertajuk ‘Anthony Loke Memaki Melayu Dan Berkatalah Celakalah Melayu’.

Read more: 3 NGO Lapor Polis, Tidak Mahu Politik Rasis

AS Setuju Kongsi Pangkalan Data 86,000 Disyaki Pengganas

 Amerika Syarikat (AS) bersetuju berkongsi pangkalan data mengandungi lebih 86,000 individu yang disyaki atau dikenali sebagai pengganas di negara tersebut.

Read more: AS Setuju Kongsi Pangkalan Data 86,000 Disyaki Pengganas

Penjara 9 Tahun Akibat Sokong Pengganas Syria

KUALA LUMPUR : Mahkamah Tinggi hari ini menjatuhkan hukuman penjara sembilan tahun terhadap seorang bekas penceramah bebas yang mengaku bersalah memasuki Syria menyokong perbuatan pengganas, pada tahun lepas.

Read more: Penjara 9 Tahun Akibat Sokong Pengganas Syria

Jerebu Semakin Pulih Di Seluruh Negara

 Keadaan jerebu di seluruh negara semakin pulih apabila hanya 38 kawasan termasuk Shah Alam, Kuala Lumpur dan Langkawi merekodkan Indeks Pencemaran Udara (IPU) sederhana setakat 9 pagi ini.

Read more: Jerebu Semakin Pulih Di Seluruh Negara

Pensyarah UPSI Maut Kemalangan

 Seorang pensyarah Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) maut manakala tujuh lagi cedera dalam kemalangan melibatkan tiga buah kenderaan di Kilometer 13.5, Jalan Gua Musang-Kuala Krai dekat Renok Baru di sini malam tadi.

Read more: Pensyarah UPSI Maut Kemalangan

IPIC Akan Bayar Faedah AS$102.7 Juta Bagi 2 Bon Diterbitkan Unit 1MDB

 International Petroleum Investment Co (IPIC) akan membayar pembayaran faedah yang dijadualkan pada Oktober dan November 2015 bernilai AS$102.7 juta berkenaan dengan dua bon bernilai AS$1.75 bilion yang diterbitkan oleh 1MDB Energy Ltd dan 1MDB Energy (Langat) Ltd dan dijaminkan bersama oleh IPIC.

Read more: IPIC Akan Bayar Faedah AS$102.7 Juta Bagi 2 Bon Diterbitkan Unit 1MDB