Thu07312014

LAST_UPDATEWed, 30 Jul 2014 10pm

Parkir Sekitar LRT Ditambah Lagi

Masalah kekurangan parkir di stesen LRT sekitar Petaling Jaya dijangka selesai selepas MBPJ akan membina kemudahan tersebut selepas ini.PETALING JAYA - Majlis Bandaraya Petaling Jaya( MBPJ) telah mengenal pasti kawasan yang sesuai bagi menjalankan pembinaan kemudahan tempat letak kereta di atas tanah tapak rentis elektrik berhampiran stesen-stesen Aliran Transit Ringan (LRT) sekitar Petaling Jaya.

Read more: Parkir Sekitar LRT Ditambah Lagi

Masalah Kalau Payah Nak Berundur

Sekadar Gambar HiasanRAMAI orang ingin buat teguran ikhlas untuk memperbaiki keadaan dalam apa sahaja aspek, tetapi patah hati kerana takut dicemuh atau dipulaukan.

Read more: Masalah Kalau Payah Nak Berundur

Bila Si Rempit Bertudung

Pic: Sinar HarianSELEPAS kejayaan filem Hantu Kapcai, Kahwin 5 dan Ular, kini anak syarikat KRU Studios, Showbiz Productions kembali dengan filem komedi berjudul Mat Tudung, yang akan ditayangkan bermula 28 Julai ini.

Read more: Bila Si Rempit Bertudung

Sepupu Duta Besar Palestin Antara Maut Di Gaza

Dr Anwar H. Al AghaKOTA KINABALU - Lima belas daripada 145 rakyat Palestin yang terkorban di Gaza, ekoran keganasan dan serangan udara terbaru Israel di Gaza adalah waris kepada Duta Besar baru Palestin ke Malaysia, Dr Anwar H. Al Agha.

Read more: Sepupu Duta Besar Palestin Antara Maut Di Gaza

Bacaan Ipu Masih Tinggi Di Sibu

Pic: Utusan Sarawak OnlineSIBU - Penduduk bandar Sibu menarik nafas lega hari ini apabila langit agak cerah dan jarak penglihatan hampir kembali seperti biasa.

Read more: Bacaan Ipu Masih Tinggi Di Sibu

Boeing Ramal Permintaan Lebih Tinggi

Pic: Sinar HarianKUALA LUMPUR - Boeing mengunjurkan pertumbuhan permintaan yang berterusan kukuh bagi juruterbang dan juruteknik penyenggaraan penerbangan komersial apabila bilangan pesawat global meningkat dalam 20 tahun akan datang.

Read more: Boeing Ramal Permintaan Lebih Tinggi

Wan Azizah Sedia Galas Tugas MB

Wan Azizah Wan IsmailBUTTERWORTH - Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail hari ini melahirkan kesediaannya memegang jawatan Menteri Besar Selangor.

Read more: Wan Azizah Sedia Galas Tugas MB

Kenangan Aidlfitri : Kereta ‘Hantu’

Pic: Sinar HarianSHAH ALAM - “Pernah ketika malam raya saya bertugas, sebuah kereta melalui lorong ‘Smart Tag’ yang saya bertugas, tetapi bila saya tengok semula tiada pun kelibat kenderaan  itu.”

Read more: Kenangan Aidlfitri : Kereta ‘Hantu’

China Siasat Microsoft

China sebelum ini mendakwa AS telah melancarkan 100,000 serangan siber setiap bulan yang menyasarkan laman ketenteraan milik mereka.BEIJING - Badan Pentabdiran Negara bagi Industri dan Perdagangan (SAIC) China pada Selasa melancarkan siasatan terhadap sistem operasi Windows gergasi perisian AS, Microsoft, sehari selepas para pegawai membuat pemeriksaan mengejut di beberapa pejabat Microsoft di China.

Read more: China Siasat Microsoft

Logi Kuasa Gaza Dimusnahkan

Kepulan asap kelihatan selepas serangan Israel di timur Gaza di sepanjang sempadan antara Israel dan Gaza City. - Foto EPAGAZA - Pengeboman tanpa henti Israel ke atas Gaza menasuki episod baru apabila rejim Zionis telah memusnahkan logi kuasa milik negara berkenaan.

Read more: Logi Kuasa Gaza Dimusnahkan