Sat03252017

LAST_UPDATEFri, 24 Mar 2017 11pm

Video: Isu Pulau Batu Putih, Pembangkang Tidak Patriotik

23 MAC: Usaha kerajaan mahu mendapatkan semula Pulau Batu Putih tidak disenangi beberapa ahli parlimen pembangkang, sekaligus menunjukkan sikap tidak patriotik mereka.

Read more: Video: Isu Pulau Batu Putih, Pembangkang Tidak Patriotik

K'jaan Belum Sekat Import Daging Brazil - Ahmad Shabery

KEMAMAN -- Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani belum memutuskan untuk menyekat kemasukan bekalan daging lembu dan ayam dari Brazil, kata Menterinya Datuk Seri Ahmad Shabery Chik.

Read more: K'jaan Belum Sekat Import Daging Brazil - Ahmad Shabery

LIMA '17: Pesawat Sukhoi Lakukan Latihan Aerobatik Kurang Sebulan

LANGKAWI -- Pasukan aerobatik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang menerbangkan pesawat Sukhoi SU-30MKM hanya menjalani latihan kurang sebulan sebagai persiapan mempamerkan aksi menarik pada Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi 2017 (LIMA '17).

Read more: LIMA '17: Pesawat Sukhoi Lakukan Latihan Aerobatik Kurang Sebulan

Jupiter, Black Eagle Pamer 'Friendship Fly' Buat Kali Pertama

Black Eagles. Gambar: Airplane Pictures

LANGKAWI -- Buat pertama kalinya, pasukan Aerobatik Tentera Nasional Indonesia, Jupiter dan Black Eagles dari Korea Selatan membuat penerbangan bersama 'friendship fly' sekali gus menghidupkan ruang angkasa sempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi 2017 (LIMA '17) yang dibuka kepada umum hari ini.

Read more: Jupiter, Black Eagle Pamer 'Friendship Fly' Buat Kali Pertama

Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah Pemanas Badan Sebelum Sukan SEA

Photo: The Star

KUALA LUMPUR -- Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah bakal menjadi kejohanan pemanas badan buat skuad hoki kebangsaan menjelang Sukan SEA Kuala Lumpur yang bermula 19-31 Ogos ini.

Read more: Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah Pemanas Badan Sebelum Sukan SEA

Pejuang Veteran Kemerdekaan Siti Rahmah Meninggal Dunia

Datuk Siti Rahmah Kassim.

KUALA LUMPUR -- Pejuang veteran kemerdekaan Datuk Siti Rahmah Kassim, 91, meninggal dunia akibat sakit tua di rumah anaknya di Kelana Jaya, dekat sini, pagi tadi.

Read more: Pejuang Veteran Kemerdekaan Siti Rahmah Meninggal Dunia

Siapakah TMJ, Presiden Baharu FAM?

Dengan pengumuman penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa menarik diri daripada bertanding jawatan presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) semalam, maka ini secara automatik lawannya, Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim adalah presiden baharu bagi badan induk bola sepak itu.

Read more: Siapakah TMJ, Presiden Baharu FAM?

Pengasuh Didakwa Sebabkan Kematian Kanak-Kanak

Pic: BernamaPETALING JAYA – Seorang pengasuh muda mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas tuduhan dengan niat menyebabkan kematian seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun ketika dalam jagaannya di sebuah pangsapuri di Sungei Way, di sini, pada 14 Mac lepas.

Read more: Pengasuh Didakwa Sebabkan Kematian Kanak-Kanak

Anak Malaysia, Jameson Cipta Jenama Gincu Di London

KUALA LUMPUR – Menembusi produk hingga ke pasaran global bukanlah semudah yang disangka, bagaimanapun anak kelahiran Tuaran, Jameson Juwily berjaya merealisasikannya dengan mencipta jenama kosmetiknya sendiri iaitu MYJ Beauty di Kota London.

Read more: Anak Malaysia, Jameson Cipta Jenama Gincu Di London

Rakyat Malaysia Gembira Dengan BR1M Dan Mahu Ia Diteruskan

KUALA LUMPUR: Satu tinjauan seluruh negara oleh sebuah syarikat penyelidikan baru-baru ini mendapati majoriti warga Malaysia menghargai usaha kerajaan menyediakan subsidi menerusi BR1M 2017 dan tidak menganggap ia satu bentuk rasuah seperti yang didakwa pihak tertentu.

Read more: Rakyat Malaysia Gembira Dengan BR1M Dan Mahu Ia Diteruskan