Sun08202017

LAST_UPDATESun, 20 Aug 2017 3pm

Sultan Mizan Kemudi Malaysia Raih 2 Emas

SETIU: Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin mengetuai kontinjen Malaysia memenangi dua pingat emas dan satu perak dalam acara kuda lasak 80 kilometer pada temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017), di sini, hari ini.

Read more: Sultan Mizan Kemudi Malaysia Raih 2 Emas

'Mengapa Orang Melayu Perlu Tolak Pakatan Pembangkang'

KUALA LUMPUR: Permuafakatan antara PAS dan UMNO adalah atas konsep 'taawun' iaitu penyatuan atau kerjasama dalam perkara kebaikan bukan perkara kejahatan, kata Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Read more: 'Mengapa Orang Melayu Perlu Tolak Pakatan Pembangkang'

Kejutan Nur Dhabitah Nyalakan Obor KL2017

KUALA LUMPUR – Nur Dhabitah Sabri yang genit dan periang adalah “kejutan” yang dirahsiakan dan ditunggu-tunggu apabila muncul dalam aksi penuh dramatik “diterbangkan” untuk menyalakan obor kawah Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) pada upacara pembukaan rasmi temasya dwitahunan itu, malam tadi.

Read more: Kejutan Nur Dhabitah Nyalakan Obor KL2017

Mohon Maaf Buat Kecoh Tumbuk, Berak Di Jepun

SUSULAN isu tiga remaja lelaki yang didakwa membuat onar dengan menumbuk dinding homestay dan buang air besar di ruang shower sehingga kisah menjadi viral di Jepun dan Malaysia, salah seorang dari remaja itu tampil membuat permohonan maaf di laman Facebooknya semalam.

Read more: Mohon Maaf Buat Kecoh Tumbuk, Berak Di Jepun

Jokowi Mahu Isu Bendera Terbalik Tidak Diperbesarkan

JAKARTA – Presiden Joko Widodo hari ini meminta semua pihak agar tidak memperbesar-besarkan isu bendera Indonesia yang dicetak terbalik dalam buku cenderamata Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017).

Read more: Jokowi Mahu Isu Bendera Terbalik Tidak Diperbesarkan

Malaysia Sedia Hadapi Ekonomi Digital - Pakar

KUALA LUMPUR, 20 Ogos – Ekonomi digital merupakan trend yang semakin berkembang dalam landskap perniagaan global, dengan jumlah organisasi, perniagaan dan pelabur yang melaksanakannya semakin meningkat.

Read more: Malaysia Sedia Hadapi Ekonomi Digital - Pakar

Transformasi Besar Selepas Lebuhraya Pan Borneo Sabah Siap - Musa

KUALA LUMPUR, 20 Ogos – Sabah bakal mengalami transformasi besar apabila projek Lebuhraya Pan Borneo Sabah Fasa 1 siap pada 2021, kata Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

Read more: Transformasi Besar Selepas Lebuhraya Pan Borneo Sabah Siap - Musa

Khairy Mohon Maaf Isu Bendera Indonesia

KUALA LUMPUR, 20 Ogos – Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin telah memohon maaf kepada rakan sejawatannya dari Indonesia atas kesilapan yang berlaku berhubung bendera Indonesia di dalam sebuah buku panduan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017.

Read more: Khairy Mohon Maaf Isu Bendera Indonesia

Tiga Kebarangkalian Buruk Jika Rakyat ‘Termakan’ Janji Pakatan Harapan

KUALA LUMPUR, 20 Ogos — Bajet alternatif yang dibentangkan Pakatan Harapan pada Oktober tahun lalu bakal membawa tiga kebarangkalian buruk sekiranya pembangkang diberikan mandat oleh rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-14 kelak, kata Exco Pemuda UMNO Malaysia Shahril Sufian Hamdan.

Read more: Tiga Kebarangkalian Buruk Jika Rakyat ‘Termakan’ Janji Pakatan Harapan

Acara Kuda Lasak Bermula, Sultan Mizan Ketuai Pasukan Malaysia

SETIU, 20 Ogos -- Seramai 25 penunggang acara kuda lasak dalam temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) memulakan perlumbaan tepat pukul 3 pagi di Taman Endurance Antarabangsa Terengganu (TIEP) di sini hari ini.

Read more: Acara Kuda Lasak Bermula, Sultan Mizan Ketuai Pasukan Malaysia