Sat11282015

LAST_UPDATEFri, 27 Nov 2015 11pm

Lelaki Bunuh, Kongsi Mayat Isteri Di FB

FLORIDA - AMERIKA SYARIKAT. Seorang lelaki yang membunuh isterinya dan bertindak mengkongsi foto mayat mangsa ke laman sosial Facebook didapati bersalah dalam perbicaraan di mahkamah, kelmarin.

Read more: Lelaki Bunuh, Kongsi Mayat Isteri Di FB

Syria Bagaikan 'Pawagam Peperangan'

PEPERANGAN saudara di Syria tercetus pada 2011 apabila Presiden Syria, Bashar al-Assad mengarahkan supaya aktivis pro-demokrasi dibunuh.

Read more: Syria Bagaikan 'Pawagam Peperangan'

Lebih 800 Rumah Musnah

MANILA - FILIPINA. Lebih 800 rumah musnah dan ribuan penduduk hilang tempat tinggal dalam satu kebakaran besar yang melanda bandar Manila, Filipina, semalam.

Read more: Lebih 800 Rumah Musnah

AS Eksploitasi Seks, Gaya Hidup Barat

TEHERAN - IRAN. Amerika Syarikat (AS) mengeksploitasi seks, wang dan gaya hidup Barat untuk mempengaruhi golongan elit di Iran, menurut pemimpin Agung, Ayatollah Ali Khamenei.

Read more: AS Eksploitasi Seks, Gaya Hidup Barat

Dapat Duit Hanya Dengan Makan Dalam Online

SEOUL - KOREA SELATAN. Seorang remaja Korea yang hanya makan secara online di depan webcam komputernya mampu menjana hampir £1,000 (RM4,500) setiap hari.

Read more: Dapat Duit Hanya Dengan Makan Dalam Online

Tiada Amaran Dari Turki

MOSCOW - RUSIA. Seorang juruterbang jet pejuang Rusia yang terselamat selepas pesawatnya ditembak jatuh berhampiran sempadan Syria kelmarin mendakwa, tidak menerima sebarang amaran dari Tentera Udara Turki.

Read more: Tiada Amaran Dari Turki

Biar Pengharaman Jadi Pengajaran

TAWAU - Tindakan melarang dua Naib Presiden PKR iaitu Nurul Izzah Anwar dan Tian Chua daripada memasuki Sabah bertujuan untuk memberi kesedaran kepada mana-mana individu atau pihak yang tidak menghormati sensitiviti rakyat di negeri ini.

Read more: Biar Pengharaman Jadi Pengajaran

Cakap Mahu Pandu Uji Sebelum Bawa Lari

NIBONG TEBAL - Seorang lelaki melarikan sebuah motosikal berkuasa tinggi yang dipandu ujinya di sebuah pusat jualan di Taman Jawi Jaya, Sungai Jawi di sini semalam.

Read more: Cakap Mahu Pandu Uji Sebelum Bawa Lari

Dua Beradik Tiri Maut Kemalangan

KOTA BHARU - Dua beradik tiri maut selepas motosikal yang dinaiki mereka terbabas dan melanggar kenderaan dari arah bertentangan di Kampung Hutan Buloh, Melor di sini petang semalam.

Read more: Dua Beradik Tiri Maut Kemalangan

Bayi Hidap Paru-Paru Kronik Perlu Bantuan

MELAKA - Seorang bayi perempuan berusia empat bulan yang dilahirkan pramatang memerlukan bantuan untuk membiayai rawatan penyakit paru-paru.

Read more: Bayi Hidap Paru-Paru Kronik Perlu Bantuan